onsdag den 23. marts 2011

Påmindelse til mig selv.

Tomatsauce: en dåse hakkede tomater, et løg, et fed hvidløg, oregano-salt-muskatnød efter smag..
Fyld: hvidløgsmarineret kylling, Juliennetynde skiver kartofler (anbefales at hælde lidt kogende vand over dem - selvfølgelig ikke mens de er på pizzaen - så de bliver lynkogt), og så bare nogle strimler rødløg og mozzerella

På en fuldkornsbund.

2 stk.
15 g gær
1,5 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk olivenolie
100 g fuldkornshvedemel.
100-150 g hvedemel

Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt salt samt olivenolie.
Rør fuldkornsmelet i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen blød og smidig og lad den hæve lunt og tildækket en god halv times tid.
Ælt dejen igennem og del den i to stykker, der hver rulles ud på et stykke bagepapir til en pizza på 22- 24 cm i diameter. Pensl dejstykkerne med olivenolie, gnid dem med hvidløg og drys oregano på.
Flyt pizzaerne – én af gangen over på en forvarmet bageplade eller bagesten, og bag den sprød ved 250 grader, 8-10 minutter.

Og så fyld på. Og bage til det er lækkert. Står der. Må prøve mig frem.

Må tilbage til at leve af grøntsager og kød og så kun spise pizza som den der et par gange om måneden, maks.

Det skal nok gå.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar