tirsdag den 15. september 2009

Sådan er det bare.

"Du kommer gående på gaden, en varm dag. En RIGTIG varm dag. Du er tørstig, og din hals er tør. Du overvejer at skaffe noget at drikke, men da økonomien er lidt stram og du alligevel er hjemme om fem minutter, vælger du at vente. Du går nu stille og roligt forbi en kiosk, hvorfra en bleg og fedladen kioskejer med en fedtet og forvasket "Poul Thomsen Rulez"- T-shirt kommer springende ud og råber:

"Det bliver 14.75!"

Du undrer dig meget over mandens mærkværdige opførsel og svarer:
Dig - "Øh, hvad?"
Kioskejer - "Ja, for den kolde cola du kunne have købt!" D - "Jeg har ikke købt nogen cola...."
K - "Jeg kan se via mit pejleapparat at du har lyst til en kold cola."
D - "Jeg kan fint nøjes med vand, ellers tak du."
K - "Du havde muligheden for at købe den cola, 14.75!"
D - "Jeg har ikke fået nogen cola. Så skal jeg da ikke betale noget."
K - "Sådan er det. Jeg er nødt til at have penge når folk køber noget."
D - "Jeg har ikke købt noget! Jeg har ikke drukket den skide cola!"
K - "Du overvejede det, betal så!"
*
Du vælger herfra, i din gode ret, at ignorere manden. Du går hjem, tager et stort glas vand, får slukket tørsten og tænker på den slående lighed mellem episoden ved kiosken, og dine små uenigheder med DRs Licenskontor.

Jeg er imod tvungen licens. Jeg bryder mig ikke om, at jeg skal betale for noget, jeg ikke benytter.

Hvis det skulle gøres ideelt, ville det blive noget i stil med, at man skulle købe en boks. Også skulle man købe et kort, som skulle i boksen, som rummer de kanaler, man selv vælger. F.eks. kunne man vælge tv2 film, tv3 puls, history channel, god channel og dr2 for en samlet pris. Det skulle så kodes ind på en chip og man skulle så betale et beløb per måned for lige netop de kanaler.

Nå, men det var egentlig ikke det, jeg ville skrive om lige netop nu.
Jeg fik at vide i dag, at fordi jeg ikke tror på tvungen licens og jeg holder på, det er noget lort, så vil jeg blive en dårlig lærer.
Hvorfor jeg vil blive en dårlig lærer, i følge min stedfar? Fordi jeg ikke vil følge samfundets "sådan er det bare" stil.

Gu' fanden vil jeg da ej! Hvis vi alle tænkte "Sådan er det bare, så må det hellere forblive sådan", så var vi jo for helvede stadig fæstebønder! Vi var aldrig kommet videre, vi havde aldrig udviklet et velfærdssamfund!
Det samfund vi lever i i dag blev jo netop grundlagt af folk, der ikke ville acceptere at "sådan er det bare".

Jeg blev virkelig vred på min stedfar over hans udtalelse. Men så fik jeg ondt af ham.
At han er nødt til at sige den slags, fordi han ikke kan argumentere på anden måde, det er jo sørgeligt. Han bliver jo altid sur og går i totalt forsvar, når man fortæller ham, at det han gør er forkert eller man tænker på en anden måde end ham. Så begynder han på standardreplikken "nu kan vi jo ikke allesammen være åååh så kloge fordi vi har gået i skole i åååh så mange år" og yaddah yaddah yaddah. Det "forsvar" han stiller op med bunder vel i bund og grund ud i, at han er misundelig. At han sidder her, 51 år gammel, og måske ikke har fået det ud af livet, han håbede på engang.
Jeg er bare træt af at hjælpe ham med en masse ting, også skulle finde mig i at få sådan en gang lort i hovedet. Han burde være bare en anelse taknemmelig for, at jeg overhovedet gider.
Jeg tror dog også, han fik dårlig samvittighed over hans udtalelse i dag. Hvis ikke, burde han godt se at få det.

Men en undskyldning skal jeg nok ikke forvente at få af ham.

2 kommentarer:

  1. Hvad gør licens så ved dig? Sender de ikke blot breve og bøder og breve og brokkerier? Jeg synes også at det er noget pjat, men jeg har vist ikke nosser til at gøre noget ved det.

    SvarSlet
  2. Jo, de sender breve, de brokker sig - så sendt som i søndags havde de sendt en ud til mig, der var rundt i hele området for at fange de slemme slemme "sortseere". Bliver nok nødt til at tilmelde mig, for at undgå en kæmpe bøde - men jeg vil stadig prøve at se, om jeg kan være med til at få det ændret.

    SvarSlet